Darmowa dostawa
U nas wysyłka też jest SMART. Darmowa Dostawa od 40zł! Nalicza się automatycznie.
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 40,00 zł.
Składniki spalacza tłuszczu ULTRA SLIMMER 28 3
Składniki spalacza tłuszczu ULTRA SLIMMER 28

Ultra Slimmer 28 od Natural Health Technology stał się jednym z najpopularniejszych spalaczy tłuszczu. Swoją popularność zawdzięcza skuteczności w walce z oporną tkanką tłuszczową i najbardziej kompleksowemu składowi. Zawiera praktycznie wszystkie kluczowe substancje, dzięki czemu jego spektrum działania jest bardzo szerokie. Oto kilka z nich:

  • Pozwala uzyskać szybkie efekty w krótkim czasie
  • Skutecznie hamuje apetyt przez wiele godzin
  • Działa niezależnie od prowadzonej aktywności fizycznej
  • Nasila procesy spalania opornej tkanki tłuszczowej
  • Usuwa nadmiar wody z organizmu
  • Pobudza i poprawia koncentrację - skutecznie poprawia nastrój oraz samopoczucie
  • Zwiększa możliwości treningowe
  • Przyspiesza przemianę materii

Ultra Slimmer to również zwycięzca w najnowszym rankingu spalaczy tłuszczu 2020r. W tym tekście postaramy się umówić działanie kluczowych substancji w wygodnej i przejrzystej formie. 

ultra slimmer 28


 

 

 

Substancje aktywne Ultra Slimmer 28, omówienie działania

 

  • L-Karnityna to organiczny związek chemiczny, czyli substancja naturalnie wytwarzana przez nasz organizm. Karnityna również dostarczana jest wraz z pożywieniem, głównie mięsem. Jest pochodną kwasu γ-amino-β-hydroksymasłowego, powstaje dwóch aminokwasów - lizyny i metioniny. Miejscem jej syntezowania jest wątroba, nerki i mózg. Jej główną rolą jest transport kwasów tłuszczowych z cytozolu do mitochondriów. L-karnityna jest bazą wielu suplementów odpowiedzialnych za kontrolę masy ciała. Jej skuteczność została udowodniona przez wiele różnych opracowań naukowych. Poza poprawą kompozycji ciała, L-karnityna może zmniejszyć zmęczenie, przyspieszać regenerację po wysiłku i poprawić jakość spermy.

jak-działa-l-karnityna

 

  • Tauryna, czyli kwas 2-aminoetanosulfonowy, to organiczny związek chemiczny, dokładniej aminokwas biogenny. Tauryna nie zawiera kwasowej grupy karboksylowej, zaliczamy ją do β-aminokwasów. Jest pochodną degradacji kwasu siarkowego, cysteiny. Tauryna to bardzo ciekawy aminokwas, jest powszechnie dodawany do napojów energetycznych i wielu suplementów diety. Swoja popularność zawdzięcza uniwersalnym właściwościom. W organizmie Tauryna działa jako stabilizator lipidów i błon w organizmie, dodatkowo wspomaga działanie przeciwutleniaczy i dobrze działa na trawienie. Jest też bardzo dobrym boosterem energetycznym, wspomaga przepływ krwi i pracę mózgu.

 

  • FOS, pod tym skrótem kryje się substancja zwana Fruktooligosacharydami. Fruktany to niskocząsteczkowe, rozgałęzione polimery D-fruktozy (β-D-fruktofuranozy). Są to związki roślinnego pochodzenia, występują głównie w bulwach, łodygach i niedojrzałych owocach. Świetnym źródłem Fruktanów są szparagi. Jest to substancja, która ma pełnić rolę prebiotyków. Dodatkowo ochraniają nabłonek jelitowy, wspomagają proces defekacji i zmniejszają szanse na nowotwory jelita grubego.

 

  • Kofeina to substancja powszechnie występująca w codziennej diecie. Naturalnie występuje w nasionach kawy, herbacie (Teina), guaranie (Guaranina) i w yerba mate (Mateina).  Kofeina jest organicznym związkiem chemicznym, należy do grupy alkoholi purydowych. Jest stosowana jako stymulant od czasów epoki kamienia. Kofeinę zaliczamy do substancji nootropowych. Termin ten oznacza, że kofeina bezpośrednio wpływa na poprawę zdolności poznawczych u zdrowych ludzi. Mechanizm działania kofeiny opiera się o blokowanie receptorów adenozynowych. Adenozyna pełni bardzo wiele różnych funkcji w organizmie, jest wręcz wszechobecna we wszystkich tkankach. Jednak jej wysokie stężenie w mózgu powoduje uczucie znużenia i utrudnia koncentrację. Kofeina więc swoiście odblokowuje mózg, jednocześnie blokując wytwarzanie adenozyny. Dodatek kofeiny to doskonały zabieg, który zapewnia dodatkowe źródło energii jednocześnie nasilając termogenezę i wzmagając spalanie tkanki tłuszczowej.

 

  • L-Tryptofan to organiczny związek chemiczny, aminokwas wchodzący w skład wielu białek. Tryptofan zaliczamy do aminokwasów niezbędnych, często spotykanych pod skrótem EAA. Tak jak wszystkie substancję z tej grupy, jest związkiem egzogennym. Oznacza to, że nasz organizm nie może go samodzielnie wyprodukować i musi zostać dostarczony wraz z dietą lub jako suplement diety. Tryptofan jest niesamowicie ważny dla naszego organizmu. Na skutek przemian biochemicznych przekształca się w 5-HTP (5-hydroksytryptofan), który następnie przemienia się w hormon szczęścia - serotonina. Dodatkowo odpowiada za odpowiednią syntezę melatoniny, hormonu warunkującego nasz sen. Tryptofan jest doskonałym dodatkiem do suplementu mającego na celu kontrolę masy ciała. Pozytywnie wpływa na samopoczucie i poprawia jakość snu, co jest bardzo ważne podczas redukcji.

 

  • L-Tyrozyna tak samo jak poprzednik, jest organicznym związkiem chemicznym należącym do grupy podstawowych aminokwasów białkowych. Jednak w przeciwieństwie do tryptofanu, tyrozyna może być produkowana w organizmie. Jedynym czynnikiem warunkującym ten proces jest odpowiednie stężenie fenyloalaniny. Tyrozyna pełni rolę wewnątrzkomórkowego przekaźnika. Jest prekursorem bardzo ważnych substancji i hormonów, przykładowo adrenaliny, noradrenaliny czy dopaminy. Dlatego zapewnienie organizmowi odpowiedniego poziomu tyrozyny jest bardzo ważne. Pozwoli nam to na wydajniejsze treningi, zwiększy tym samym spalanie tłuszczu. Dodatkowo tyrozyna doskonale wpływa na samopoczucie a przede wszystkim zwiększa funkcję poznawcze i pracę mózgu. 

 

  • L-fenyloalanina to organiczny związek chemiczny, również należy do podstawowych 20 aminokwasów kodowanych przez DNA. Wchodzi w skład bardzo wielu białek. Fenyloalanina nie może być produkowana przez organizm, jest aminokwasem egzogennym. Zaliczamy ją do niezbędnych aminokwasów. Jest ściśle związana ze wcześniej wspomnianą tyrozyną. Odpowiednie stężenie fenyloalaniny pozwala organizmowi na samodzielne wytwarzanie bardzo potrzebnej Tyrozyny. Dlatego jej dodatek do produktu jest świetnym zabiegiem zapewniającym wysokie stężenie aminokwasów w organizmie. 

 

  • Inulina jest polisacharydem, który składa się z około 30-35 cząsteczek monocukrów. Tak samo jak wspomniany już prebiotyk - FOS, zaliczana jest do fruktanów. Organizm ludzki nie trawi inuliny. Jej rozkład odbywa się w najdłuższej części jelita grubego - okrężnicy. Za rozkład Inuliny odpowiedzialne są bakterie znajdujące się w jelitach. Dlatego Inulina jest świetnym prebiotykiem - pożywką dla dobrych bakterii jelitowych. Odpowiednia podaż Inuliny pozwala nam zadbać o mikrobiom co przekłada się na lepsze przyswajanie pokarmu, trawienie i ogólne zdrowie. 

 

  • Kwas alfa-liponowy bardzo często możemy spotkać pod skrótem ALA. Jest organicznym związkiem z grupy kwasów karboksylowych. ALA to ośmiowęglowy, nasycony kwas tłuszczowy. Kwas liponowy może być produkowany przez organizm człowieka. Zaliczamy go do przeciwutleniaczy, czyli substancji, które zapobiegają działaniu wolnych rodników. Doskonale zwalcza proces utleniania i stany zapalne. Dzięki swoim właściwościom, kwas liponowy może chronić przed chorobami serca czy wątroby oraz opóźnić proces starzenia. ALA również wchodzi w interakcję z tkanką tłuszczową. Pewnie badania potwierdzają, że regularne spożycie kwasu alfa-liponowego może prowadzić do zmiany kompozycji ciała. 

 

  • Inozytol bardzo często nazywany witaminą B8. Jednak z uwagi na jego endogenną produkcję nie może być zaliczany do witamin. Jest organicznym związkiem chemicznym z grupy cukroli. Jest wytwarzany w organizmie przy użyciu enzymu zwanego fitazą. Jego działanie związane jest ściśle z poprawą samopoczucia oraz zwiększeniem energii. Jest bardzo często stosowany w wielu mieszankach antydepresyjnych czy napojach energetycznych. Jest też bardzo istotnym czynnikiem w leczeniu problemów z płodnością. Doskonale sprawdza się u kobiet cierpiących na PCOS (Zespół wielotorbielowatych jajników). Jego dodatkowym atutem, który zapewnia mu miejsce w składzie spalaczy tłuszczu, jest wpływ na apetyt. Inozytol ma potencjał w hamowaniu napadów głodu.

 

  • Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy to bogate źródło substancji zwanej synefryną, która w swojej budowie przypomina efedrynę. Gorzka pomarańcza jest nierozłącznym elementem wszystkich dobrych spalaczy tłuszczu, właśnie na zawartość synefryny. Synefryna zaliczana jest do stymulantów. Substancja dla doskonale wpływa na redukcję tkanki tłuszczowej. Nasila proces termogenezy, ułatwia oddychanie, poprawia przepływ krwi i pracę serca i samopoczucie. Bardzo dobrze oddziaływuje na układ nerwowy, zwiększa wydzielanie adrenaliny i wspiera lipolizę. 

 

 

 

  • Ekstrakt z zielonej herbaty to bardzo popularny składnik wielu suplementów diety. Sama zielona herbata jest powszechnie używana jako wsparcie diet odchudzających. Swoją popularność zawdzięcza zawartości polifenoli, które bardzo często zwane są katechinami. Największy wpływ na organizm i odchudzanie ma EGCG. Zielona herbata bardzo pozytywnie oddziaływuje na całe ciało. Jej wpływ odczuje praktycznie każdy narząd. Regularne spożycie wywaru lub suplementu pozytywnie wpływa na kompozycję ciała, układ sercowo-naczyniowy, nerwowy, działa neuroprotekcyjnie, zapobiega nowotworom i chroni wątrobę.

 

  • Ekstrakt z Garcinia Cambogia to ekstrakt uzyskany z owoców rośliny o tej samej nazwie. Swoja popularność zawdzięcza zawartości kwasu hydroksycytrynowego (HCA). HCA jest fantastyczną substancją wspomagającą walkę z otyłością. Praktycznie wszystkie właściwości sprzyjają redukcji tłuszczu. Już małe ilości kwasu hydroksycytrynowego wpływają na lipogenezę, czyli syntezę tłuszczu, z białek i węglowodanów. Zatrzymanie tego procesu znacząco zmniejsza ilość budowanej przez organizm tkanki tłuszczowej. Dodatkowo Garcinia Cambogia doskonale wspomaga metabolizm kwasów tłuszczowych. Jednak to nie wszystko, jeszcze jedną zaletą jest wzmożona kontrola apetytu. Dostarczenie odpowiedniej ilości HCA świetnie hamuje uczucie głodu. Według badań połączenie HCA z odpowiednią dietą i aktywnością fizyczną jest doskonała bronią do walki z nadmierną tkanką tłuszczową.

 

  • Ekstrakt z Guarany to substancja uzyskana z nasion rośliny Paullinia cupana. Guarana występuje w Amazonii i Brazylii, jej nazwa pochodzi plemienia zamieszkującego tamte tereny - Guarani. Nasiona guarany, jak i cała roślina, są bardzo powszechnie stosowane w ziołolecznictwie i przemyśle spożywczym. Jej nasiona są bardzo cennym składnikiem odżywczym. Zawierają nawet 4 razy więcej kofeiny niż ziarna kawy. Kofeinę pochodzącą z nasion Guarany nazywamy Guaraną. Stosowana od wieków przez tubylcze ludy Amazonii a po XVIII wieku także w Europie. Guarana jest doskonałym stymulantem, zmniejsza zmęczenie psychiczne i fizyczne. Zwiększa zdolności poznawcze i usprawnia pracę mózgu. Działanie guaraniny na organizm jest znaczne dłuższy niż tradycyjnej kofeiny z kawy. Dodatkowo jest doskonałym antyoksydantem, działa również przeciwbakteryjnie i zmniejsza ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego. Jest świetnym suplementem o bardzo szerokim spektrum działania. Poprawia nasze treningowe osiągi i może pozytywnie wpłynąć na utratę tkanki tłuszczowej. 


guarana

 

  • Ekstrakt z mniszka lekarskiego to substancja uzyskiwana z popularnej rośliny porastającej nasze trawniki każdej wiosny. Często zwany również mniszkiem pospolitym ze względu na swoją powszechność. Jego żółte kwiaty możemy oglądać dosłownie wszędzie. Od lat wykorzystywany w tradycyjnej medycynie ludowej. Jego główną właściwością i powodem, dla którego Mniszek jest popularnie wykorzystywany w spalacz tłuszczu, jest moczopędność. Mniszek lekarski jest doskonałym środkiem diuretycznym. Jest wykorzystywany w lekach mających na celu walkę z problemami żołądkowo-jelitowymi i stanami zapalnymi tamtych okolic. Doskonale przyśpiesza trawienie i pomaga pozbyć się zbędnej treści jelitowej. 

 

  • Ekstrakt ze skrzypu polnego jest wytwarzany z popularnej rośliny z rodziny skrzypowatych. Roślina bardzo powszechnie występuje na całym świecie, jest najczęściej występującym gatunkiem skrzypu w Polsce. Od pokoleń jest wykorzystywana w ziołolecznictwie. Podobno jak mniszek lekarski, skrzyp polny działa moczopędnie. Jednak to nie jest jego jedyna właściwość. Jest doskonałym środkiem przeciwzapalnym i odtruwającym. Jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnej krzemionki, która pozwala zachować elastyczność skóry, błon śluzowych i tkanki łącznej. Co więcej, krzemionka jest składnikiem włosów i paznokci a jej odpowiednie stężenie w organizmie przeciwdziała wystąpieniu kamieni w układzie moczowym. Skrzyp jest świetnym diuretykiem poprawiającym ogólne zdrowie organizmu.

 

 

  • Ekstrakt z morszczynu pęcherzykowatego jest produkowany z glonów występujących w północnym Atlantyku, Oceanie Arktycznym oraz pobliskich morzach. Występował również w Bałtyku, jednak wyginął pod koniec XX wieku.  Morszczyn pęcherzykowaty należy do grupy Brunatnic, czyli organizmów wielokomórkowych zaliczanych do glonów. Brunatnice charakteryzuje ogromny rozmiar. Jest stosowany jako dodatek do mieszanek ziołowych jak i w kuchni. Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością wielu minerałów, jest doskonałym źródłem Jodu, który należy do niezbędnych minerałów. Odpowiednie stężenie jodu jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania mózgu, przede wszystkim hormonów tarczycy. Typowa Polska dieta charakteryzuje się niezbyt wysoką podażą jodu, dlatego dodatek ekstraktu z morszczynu pęcherzykowatego doskonale wypełni te braki. 

 

  • Ekstrakt z pieprzu czarnego to stały gość na naszych stołach. Najpopularniejsza, zaraz obok soli, przyprawa w naszej kuchni. Wykorzystanie owoców czarnego pieprzu jest bardzo powszechne na całym świecie. Roślina wywodzi się z południowo-wschodnich Indii i jest uprawiana w rejonach o klimacie gorącym i wilgotnym. Pieprz czarny zawiera jednak jeden bardzo ważny dla osób chcących stracić kilka kilogramów element - Piperynę. Piperyna jest organicznym związkiem chemicznym z grupy alkaloidów. Występuje w wierzchniej warstwie owoców czarnego pieprzu. Fantastyczne działanie piperyny jest potwierdzone kilkoma badaniami. Wykazano, że jej suplementacja może zatrzymać powstawanie komórek tłuszczowych i obniżyć poziom tłuszczu krążącego we krwi. Zjawisko to jest wynikiem zakłócania aktywności genów kontrolujących powstawanie nowych komórek tłuszczowych. Przyjmowanie Piperyny nasila wytwarzanie soków trawiennych, co doskonale wspomaga absorpcję składników odżywczych z pożywienia i poprawia trawienie pokarmu.

 

  • Pieprz cayenne to popularna przyprawa wyrabiana z papryczki rocznej (odmiany cayenne), rośliny pochodzącej z obszarów Ameryki. Jest niesamowicie ostrą przyprawą, uzyskuje się ją bezpośrednio z wysuszonych i zmielonych owoców. Jest bardzo powszechnie wykorzystywana jako dodatek do potraw w kuchniach na całym świecie. Jej innym zastosowaniem są suplementy mające na celu kontrolę masy ciała, wszystko ze względu na zawartość Kapsaicyny. Jest to związek odpowiedzialny za piekące uczucie papryczek. Kapsaicyna ma bardzo wiele zastosowań w przemyśle, jest wykorzystywana do produkcji gazów pieprzowych czy plastrów rozgrzewających. Jest doskonałym termogenikiem, bezpośrednio wpływa na spalanie tkanki tłuszczowej. Dodatkowo wykazuje właściwości przeciwnowotworowe. 

 

  • Witamina B1 zwana również Tiaminą, jest heterocyklicznym związkiem chemicznym. Jej budowa opiera się na pierścieniu tiazolowym i pirymidynowym połączonych wiązaniem metianowym. Jest niezbędną do życia substancją. Jest rozpuszczalna w wodzie. Odpowiada za prawidłowe procesy oddychania tkankowego. Jest odpowiedzialna za prawidłowe przemiany energetyczne węglowodanów. Dodatkowo wspomaga gojenie się ran i może zmniejszyć uczucie bólu. 

 

  • Witamina B2 to popularna Ryboflawina. Jest organicznym związkiem chemicznym rozpuszczalnym w wodzie. Jest zbudowana z połączenia rybitolu i flawiny. Jest prekursorem dwóch ważnych koenzymów (FMN i FAD). Jej niedobór może powodować problemy ze zdrowiem układu nerwowego i stany zapalne błon śluzowych. Jej rolą w organizmie jest kontrola procesów utleniania i prawidłowego funkcjonowania błon śluzowych oraz wzroku. Dodatkowo pozytywnie działa na pracę przewodu pokarmowego i uczestniczy w prawidłowej przemianie aminokwasów i tłuszczy. Jest niezmiernie ważna do zachowania zdrowego wzroku.

 

  • Niacyna, związek, który możemy spotkać również jako witaminę B3. Jednak termin Witamina B3 odnosi się do kwasu nikotynowego, zwanego również Niacyną, i jego amidu - nikotynamidu. Niacyna jest bardzo ważna dla organizmu. Bardzo mocno wpływa na metabolizm poprzez syntezę i rozkład węglowodanów, kwasów tłuszczowych i aminokwasów i wykorzystanie ich jako energii. Jest też bardzo ważnym elementem w produkcji czerwonych krwinek i reguluje poziom cholesterolu we krwi. Ma dodatkowo świetny wpływ na układ nerwowy i samopoczucie. Niacyna jest też bezpośrednio związana ze zdrowiem skóry, włosów i paznokci.

 

  • Kwas pantotenowy to substancja, która bardzo często jest błędnie określana jako witamina B5. Rzeczywiście, kwas pantotenowy wchodzi w jej skład wraz z 3 innymi elementami. Jest organicznym związkiem chemicznym wszechobecnie występującym we wszystkich organizmach roślinnych i zwierzęcych. Jest niezbędny do przetrwania każdej żywej komórki. Kwas pantotenowy, podobnie jak Niacyna, jest niezbędny do prawidłowego metabolizmu białek, węglowodanów i tłuszczy. Jest też konieczny do syntezy niektórych hormonów, zapobiega przemęczeniu i wspomaga gojenie ran i urazów. Warunkuję prawidłowe wydzielanie energii i wytwarzanie tłuszczów (cholesterol).



  • Witamina B6 to grupa 6 związków chemicznych. W jej skład wchodzi pirydoksyna, pirydoksal, pirydoksamina wraz z ich 5'-fosforanami. Najpopularniejszą, biologicznie aktywną formą witaminy B6 jest pirydoksyna. Tak samo jak wszystkie witaminy z grupy B, jest rozpuszczalna w wodzie i bierze udział w produkcji koenzymów (PLP). Witamina B6 jest konieczna do rozkładu i prawidłowego wykorzystania aminokwasów (białek). Bierze również udział w metabolizmie tłuszczy i węglowodanów i magazynowaniu energii z nich uzyskanej. Uczestniczy w tworzeniu kluczowych hormonów i enzymów. Ma bardzo duży wpływ na produkcję hemoglobiny i prawidłowego ciśnienie krwi. Oddziaływuje na układ nerwowy i zwiększa odporność organizmu. Często stosowana jest w wielu środkach przeciwlękowych i antydepresyjnych. 

 

  • Biotyna to kolejna z substancji, która należy do witamin z grupy B. Ten heterocykliczny, organiczny związek chemiczny określany jest jako witamina B7. Biotyna powszechnie występuje w organizmach roślinnych i zwierzęcych, jest koenzymem wielu ważnych enzymów. W organizmie odgrywa niesamowcie bardzo ważna rolę w procesie tworzenia glukozy, która jest podstawowym związkiem energetycznym. Dodatkowo odpowiada za prawidłową syntezę kwasów tłuszczowych. Wspomaga również odpowiednią pracę tarczycy i wymianę dwutlenku węgla. Jest odpowiedzialna za zdrowię skóry, włosów i paznokci.

 

  • Kwas foliowy to bardzo ważna substancja dla zdrowia człowieka. Spotykany jest także pod nazwą witamina B9. Jest syntezowany przez bakterie jelitowe. Biologiczną formą kwasu foliowego jest kwas lewomefoliowy, spotykany pod skrótem 5-MTHF. Jego nazwa pochodzi od słowa folium, czyli “liść”, dlatego też jego głównym źródłem w diecie są warzywa liściaste, przykładowo szpinak. Kwas foliowy jest niesamowicie ważny do prawidłowego podziału, wzrostu i rozwoju komórek. Kwas foliowy z oznaczeniem 5-MTHF powinien być suplementowany przez kobiety w ciąży. Dodatkowo poprawia samopoczucie, pozytywnie wpływa na układ nerwowy i usprawnia trawienie.

 

  • Witamina B12 to ostatnia z witamin z grupy B, którą możemy znaleźć w składzie suplementu. Często spotykana jest również jako kobalamina. Tą nazwę zawdzięcza swojej budowie, jej centralnym atomem jest kobalt. Jest bardzo ważnym czynnikiem warunkującym zdrowie naszego układu krwionośnego. Odpowiada za prawidłową produkcję czerwonych krwinek. Jest bardzo ważnym koenzymem w reakcji metylacji. Ten proces jest niezbędny do prawidłowego wykorzystania energii z aminokwasów, węglowodanów i tłuszczy. Dodatkowo Witamina B12 bardzo pozytywnie oddziaływuje na układ nerwowy, zapewnia lepsze samopoczucie i poprawia funkcję poznawcze. Potencjalnie może pomóc w kontroli apetytu. 

 

  • Chrom jest pierwiastkiem chemicznym, bardzo popularnym elementem wszystkich suplementów odpowiedzialnych za kontrolę masy ciała. Biologicznie, chrom jest mikroelementem niezbędnym do życia. Wchodzi w skład bardzo wielu różnych enzymów. Jednak jego główne zadanie jest ściśle związane z funkcjami insuliny. Chrom wspomaga jej łączenie z receptorami co bezpośrednio przyczynia się do większego zużycia tłuszczy i węglowodanów jako źródeł energii. Dodatkowo chrom ma bardzo korzystny wpływ na ogólne zdrowie organizmu. Jednak jego główną zaletą jest wpływ na kontrolę apetytu. Odpowiednie stężenie tego pierwiastka może bardzo skutecznie hamować łaknienie.

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18065594

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20667936

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12209371

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22496767

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12073163

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2736402

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21187189

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11386498

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21608442

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21366839

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11134690

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3139337

https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf204514a

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10980588

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1974941

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12550067

Komentarze do wpisu (3)

31 sierpnia 2020

Skład naprawdę robi wrażenie nie tylko jeśli chodzi o ilość aktywnych składników ale gównie o fakt że są to w większości naturalne składniki w 100% bezpieczne dla zdrowia. Już zamówiłam i nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie i zacznę stosować :)

1 września 2020

Skład naprawdę imponujący. Przekonał mnie ten artykuł :). Zamówiłem !

5 września 2020

Skład robi wrażenie, a na dodatek wszystko fajnie wyjaśnione w tym artykule jak jaki składnik działa na co i jakie ma zastosowanie. Fajna rzecz.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl